W styczniu mogliśmy przeczytać, że Apple wypłaci 32,5 mln dolarów tym, którzy nieumyślnie dokonali mikropłatności w aplikacjach. Potem dowiedzieliśmy się, że w iOS 7.1 pojawił się dodatkowy komunikat, który informuje, że po jednorazowym zalogowaniu się przy pomocy Apple ID można dokonywać mikropłatności bez dodatkowej autoryzacji przez 15 minut. Jeżeli uważasz, że taki krok Apple’a nie załatwia sprawy i najchętniej zrezygnowałbyś z mikropłatności w swoim iPhonie, iPadzie lub iPodzie touch, to zobacz, jak tę funkcję wyłączyć.
Aby dezaktywować mikropłatności wejdź kolejno w Ustawienia > Ogólne > Ograniczenia, wprowadź kod umożliwiający dostęp do Ograniczeń, a następnie dezaktywuj opcję Zakupy w programach i gotowe.
Korzystając z panelu ograniczeń można też uczynić mikropłatności bezpieczniejszymi bez konieczności ich całkowitego wyłączania. Przewijając okno ograniczeń niżej znajdziesz opcję Wymagane hasło. Zmień jej wartość z 15 minut na natychmiast, aby system wyświetlał prośbę o podanie hasła Apple ID za każdym razem gdy spróbujesz coś pobrać z App Store’a czy wewnątrz jakiejś aplikacji.
Na stronie mogą występować linki afiliacyjne lub reklamowe.
Jeżeli mielibyśmy wskazać największe różnice w specyfikacji między Samsungiem a urządzeniami z chińskiego rynku, jedną…
OPPO Find X10 Pro Max bez wątpienia jest jednym z najciekawszych urządzeń, które definiują segment…
OnePlus Nord 6 kupisz w promocji. Ten wydajny telefon ze średniej półki ma dużą baterię…
Apple AirPods 5 w wersji z bezprzewodowym ładowaniem trafiły do mnie na testy przy okazji…
Xiaomi 17 Ultra to flagowiec, który łączy potężną wydajność z zaawansowanymi możliwościami fotograficznymi. Smartfon oferuje…
Jeśli chcesz, by Twój smartfon zachwycił aparatem nie tylko Ciebie, ale także Twoich znajomych i…