Na forum MacRumors pojawił się wątek, w którym jeden z użytkowników iOS-a 8 skarży się, iż korzystanie z funkcji resetowania ustawień iUrządzenia powoduje permanentne usunięcie wszystkich danych z chmury iCloud.
Wchodząc kolejno w Ustawienia > Ogólne > Wyzeruj na samym dole ujrzysz opcję Wszystkie ustawienia. Normalnie korzystając z niej, przynajmniej w teorii, sprawiłbyś, że wszelakie ustawienia iPhone’a lub iPada byłyby przywrócone do fabrycznych. Natomiast w przypadku iOS-a 8, jeżeli wyzerujesz ustawienia, z niewiadomych przyczyn system usunie również wszystkie dane zapisane w iCloud, a to zdecydowanie nie powinno w ten sposób działać.
Błąd obecny jest zarówno w iOS 8, jak i iOS 8.0.2. Doświadczają go zarówno właściciele iPhone’ów, jak i iPadów. Apple nie zajął jeszcze stanowiska w tej sprawie.
źródło: MacRumors
Na stronie mogą występować linki afiliacyjne lub reklamowe.
Jeżeli mielibyśmy wskazać największe różnice w specyfikacji między Samsungiem a urządzeniami z chińskiego rynku, jedną…
OPPO Find X10 Pro Max bez wątpienia jest jednym z najciekawszych urządzeń, które definiują segment…
OnePlus Nord 6 kupisz w promocji. Ten wydajny telefon ze średniej półki ma dużą baterię…
Apple AirPods 5 w wersji z bezprzewodowym ładowaniem trafiły do mnie na testy przy okazji…
Xiaomi 17 Ultra to flagowiec, który łączy potężną wydajność z zaawansowanymi możliwościami fotograficznymi. Smartfon oferuje…
Jeśli chcesz, by Twój smartfon zachwycił aparatem nie tylko Ciebie, ale także Twoich znajomych i…